Kısırlık Tedavisi

8 Şubat 2010 Pazartesi

Aslında her ikisinin de aynı anda başvurması gereklidir fakat önce erkeğin tetkiklerinin yapılmasında fayda vardır. Kültürel yapımız gereği kısırlık söz konusu olduğunda hep kadınlar doktora gönderilmekte, erkekler ancak en son aşamada gitmekte ya da hiç doktora gitmemeyi tercih etmektedirler. Öncelikle kadınların kısırlığı son aşamasına kadar araştırılmakta hatta gereksiz yere birçok tedaviler uygulanmaktadır. Çocuğu olmayan bir erkek önce Androloji konusunda uzman bir Üroloji uzmanına, bir Androlog’a başvurmalıdır. Önce muayene, özel sperm ve hormon tetkikleri gerçekleştirilir.
Erkek kısırlığında tedavi basamaklar halinde uygulanır; başlangıçta basit ve sebebe yönelik tedaviler tercih edilir. Sorun tam olarak ortadan kaldırılarak çiftin evlerinde hamilelik sağlaması için ilaç tedavisi, mikrocerrahi, endoskopi uygulanabilir. Kesin tedavi olamasa bile erkeğin bu tedaviler ile durumunun kısmen düzelmesi sağlanarak yardımlı üreme tekniklerinden daha yüksek başarı ile faydalanabilecek hale gelmesi sağlanır. Uygun çiftler kocanın laboratuarda hazırlanan spermlerinin jinekolog tarafından eşe verilmesi (aşılama-inseminasyon) yönteminden fayda görebilir iken durumu daha ağır olanlara mikroenjeksiyon-tüp bebek uygulaması son çare olarak gerekebilir. Mikrocerrahide uygun kişilerde fayda oranı %80 olup hamilelik %40’a varabilmektedir. Aşılamada deneme başına % 20, tüp bebekte %25 hamilelik sağlanabilmektedir.

alman hastanesi bahçeci kliniği

alman hastanesi bahçeci kliniği işinde uzman ekip olarak Türkiye'de bilinmekte.Tüp bebek alanında gerçekten çok başarılı sonuçlar elde etmişlerdir.

Tüp Bebekde Başarı

Dünyada uzun yıllardır çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere bir ümit ışığı olan tüp bebek tedavileri, merkezimizde 1998 yılından itibaren uygulanmaktadır. Tüp bebek laboratuarımız son teknolojik donanım, alt yapı ve bu alanda uzmanlaşmış klinisyenleri ile hizmet vermektedir. Laboratuarımızda tüm mikromanüplasyonlar, embriyo dondurma ve çözdürme teknikleri, lazer ile embriyo manüplasyonları, embriyoda genetik tanı, cerrahi yolla sperm elde etme teknikleri ve detaylı androlojik incelemeler dünya standartlarında başarı ile uygulanmaktadır.Buradan da anlayacağınız gibi Tüp Bebek çocuğu olmayan çiftler için bir umuttur.Ve hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin !

Domuz gribinin belirtileri nelerdir ?

• Öksürük
• Boğaz ağrısı
• Genel vücut ağrısı
• Baş ağrısı
• Üşüme
• Halsizlik

Tüp Bebek ve domuz gribi

• Sık sık el yıkamak hastalığa yakalanma riskini azaltabilir.
• Su ve sabun bulunmayan ortamlarda dezenfektanı mendil ve sıvıları kullanmak mümkün.
• Ortak kullanım alanlarındaki tuvaletler mümkün olduğunca kullanılmamalı.
• Dengeli beslenmeye dikkat etmek bağışıklık sisteminin zayıflamasını önler.
• Hamilelerin sıkça dinlemesi uyku düzenlerine dikkat etmesi onları hastalara karşı daha dirençli hale getirir.
• Anne adaylarının şüpheli kişilerden, gribe yakalanmış kişilerden uzak durması gerekir.

Genel Tüp Bebek Bilgileri

Tüp bebek, klasik yöntemler ile gebe kalamayan kadınlarda uygulanan bir tedavi şekli. Erkek (sperm) ve dişi (yumurta) döl hücrelerinin laboratuvar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyoların, rahime transferi ilkesine dayanır. Laboratuvar koşullarında gerçekleştirilen döllenme, kendiliğinden (in vitro fertilizasyon) ya da insan eliyle, tek yumurta içine tek sperm verilmesi ile (mikroenjeksiyon) sağlanır.

Bahçeci Tüp Bebek

Bahçeci Tüp Bebek

Tüp Bebek(IVF); anne adayının yumurtalıklarından toplanan yumurtalarla, baba adayından alınan spermlerin laboratuvarda birleştirilerek döllenmesi ve elde edilen embriyoların tekrar anne rahimine yerleştirilmesi işlemidir. IVF bir yardımcı üreme tekniğidir.
Tedavinin başlıca 5 aşaması vardır:
*Yumurtaların geliştirilmesi ve olgunlaşması
*Yumurtaların toplanma zamanının ayarlanması
*Yumurtaların toplanması
*Yumurtaların laboratuvarda spermle birleştirilmesi(döllenme)
*Oluşan embriyoların anne rahmine yerleştirilmesi .
Bahçeci Tüp Bebek Kliniği