Oktay Usta Bezelyeli Kavurma Yapımı
Malzemeler
* 250 gr kuşbaşı dana veya kuşbaşı et
* 1 tane havuç
* 1 tane büyük soğan
* 2 tane sivri biber
* 2tane domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı dondurulmuş yada taze bezelye
* Tuz karabiber
Yapılışı
Tereyağını bir tencereye koyup kızdırın. Etleri ilave edip,rengi değişene kadar kavurun. İçine yemeklik doğranmış soğanı, küp küp doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında sivri biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve sakçayı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İçine 1 bardak su ilave edip pişirin. Pişmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin. Etler ve sebzeler yumuşadığında atesten alıp, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder