Erkek kısırlık olgularında spermin üretim ve olgunlaşma bozuklukları en çok rastlanılan sorundur. Üretim bozukluğu sperm sayısı ile ilgili olabileceği gibi kadın yumurtasının döllenmesini engelleyen sperm hareketlerinin zayıflığı veya sperm şekillerinin (Morfoloji) anormalliği ile de ilgili olabilir.
Erkeğin sperminin normal kabul edilebilmesi için sayısının en az 20 milyon/ml, hareketli sperm oranının %30 ve yapısal olarak normal sperm oranının %4’ün üzerinde olması gereklir. Sperm değerlerinin yukarıda belirtilenin altında olması halinde doğal yollardan gebelik elde edilmesinde belirgin zorluklar yaşanmaya başlanmaktadır. Birçok faktör spermiogenezi (sperm hücrelerinin üretimi ve olgunlaşması) olumsuz yönde etkileyebilir.
İltihabi hastalıklar, bazı bakteri ve virüsler erkekte yumurtalık iltihabına sebep olur. Yumurtalıklarından iltihabi bir hastalık geçiren erkeklerin yaklaşık %25’inde kısırlık problemi oluşturur. Hormon bozuklukları erkeklik hormonu olan testesteron hormonunun üretimini kontrol eden hormonlarda bozukluk yaratabilmekte, aynı zamanda çevresel problemlerde, kanser tedavisi için kullanılan ışın ve ilaçlar sperm üretimini etkilemektedir.
tüp bebek nasıl olur, tüp bebek nasıl yapılır
16 Mart 2009 Pazartesi
14:07
|
Etiketler:
tüp bebek nasıl olur,
tüp bebek nasıl yapılır
|
This entry was posted on 14:07
and is filed under
tüp bebek nasıl olur
,
tüp bebek nasıl yapılır
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder