Diş Bakımı

12 Mayıs 2009 Salı

Dişlerin İç Ve Dış Bakımı.

İç bakımın en önemli özelliği doğru ve dengeli beslenerek vücudumuza özellikle kemiklerimize ve bunun uzantısı olan dişlerimize gereken kalsiyum.,fosfor A,C,D vitaminleri ve diğer vitamin ve mineraller vermek ve vücudu noksan bırakmamaktır.
Dişlerin dış bakımı ise gıdalar ve bakım yöntemi olarak iki kısımda incelenir.Rafine gıdalar(beyaz un,şeker)ve hayvani gıdalar diş aralarına yapışarak çürümeye başlar ve birtakım mikroplar üretirler.Zaman içinde bu mikroplar dişe sirayet ederek dişi çürütürler.

Diş bakımının genelde üç dış hedefi olmalıdır.Birincisi diş aralarında(doğal gıda da alsak) ne kadar gıda artığı varsa (özellikle yemeklerden sonra) bunlardan kurtulmaya çalışmak,diş etlerini kuvvetlendirmek,parlak ve temiz bir görünüm kazandırmak.


Dişlerin dış bakımı ise gıdalar ve bakım yöntemi olarak iki kısımda incelenir. Rafine gıdalar (beyaz un, şeker)ve hayvani gıdalar diş aralarına yapışarak çürümeye başlar ve birtakım mikroplar üretirler. Zaman içinde bu mikroplar dişe sirayet ederek dişi çürütürler.
Diş bakımının genelde üç dış hedefi olmalıdır. Birincisi diş aralarında (doğal gıda da alsak) ne kadar gıda artığı varsa (özellikle yemeklerden sonra) bunlardan kurtulmaya çalışmak, diş etlerini kuvvetlendirmek,parlak ve temiz bir görünüm kazandırmak.

Diş arasındaki artıkların gitmesini sağlamak için her yemekten sonra sadece su ve fırça ile(macunsuz) diş araları iyice temizlenene kadar fırçalanmalıdır.Bu fırçalama bildiğimiz fırçalarla da yapılabilir ya da herhangi,bir dal parçasının ucunu taşla döverek meydana gelen liflerden de olur(Eski Hintlilerin kullandığı ya da İslamiyet�teki misvak gibi, hatta bunun daha sağlıklı olduğu da bilinir) .

0 yorum: