Vücut Bakımı,Yosun bakımı,çamur bakımı

15 Mart 2009 Pazar

Çamur ya da yosun yöntemi kullanarak incelmek ve bakım yaptırmak isteyenlere önce peeling uygulanımaktadır.

Yapılan bu peeling sayesinde cildin üst yüzeyindeki ölü hücreler temizlenir ve gözenekler açık hale gelir. Böylelikle yosun ya da çamurun derinin içerisine daha rahat ulaşması sağlanır; işlemden daha kısa sürede sonuç alınmaktadır.

Bu olay tıpkı cilt bakımı yapmadan önce, gözeneklerin buhar banyosu ile açılmasına benzemektedir. Gözenekler açılınca, uygulanan bakım cilt tarafından daha kolay emilmektedir.

Toksinlerin atımını kolaylaştıran peeling yöntemi aynı zamanda kan dolaşımını da hızlandırımaktadır.

Uygulamalar ortalama 60 dakika sürmekte, Yosun ya da çamur vücudun sorunlu tüm bölgelerine sürüldükten sonra kişi sıkıca ambalajlanıp; ısılı bir battaniye içinde bekletilmektedir.

Uzmanlar, selülit sorunu ileri boyutlarda olan ya da vücudunda ödem olan kadınlarda, bu sürenin biraz daha uzun tutulmasının gerektiğini vurguluyor.

60 dakika süresince hücre yenilenmesi hızlanırken, aynı zamanda selülit dokusunun derinlerine işleyen bu doğal maddeler dolaşımı ve bağ dokusunu güçlendirir. Bu da hem yağ tabakalarının, hem de varislerin giderilmesini sağlamaktadır.

Hücre yenilenmesini hızlandıran bu doğal metot, vücutta oluşan bazı çatlakların ve lekelerin de zamanla yok olmasını sağlamaktadır.

0 yorum: