ErkeklerdeEpilasyon Uygulamaları

30 Kasım 2008 Pazar

Son yıllarda ortaya çıkan metroseksüel erkek kavramıyla birlikte çeşitli uygulamalar için estetik merkezlerine giden erkeklerin sayında büyük artış olduğu gözleniyor. Erkek estetiğinde en fazla ilgi gören konuların başında ise istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri dolayısıyla erkeklerde lazer epilasyon geliyor.


Özellikle elmacık kemiği, kaş arası, ense, boyun, ellerdeki tüyler ve batıklar, omuz, sırt ve göğüs bölgelerindeki kıllardan şikayetçi olan erkekler, lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen tüyler ve batıkların tedavisine büyük ilgi gösteriyorlar. Lazer epilasyon yöntemi ile ortalama 5-6 seans gibi bir süreçte kıl kökleri tamamıyla tahrip edilerek tamamen tüy olmayan bir görünüm elde edilebileceği gibi, uygulama 2-3 seans yapıldıktan sonra bırakılarak kılların seyreltilmesi ve daha zayıf hale getirilmesi mümkün.


Lazer epilasyon uygulaması yönünden bakıldığında erkek ve bayan hastalar arasında hiçbir farklılık yoktur. Hatta genellikle erkek hastaların, kıl köklerinin kalın olması nedeniyle lazer epilasyon konusunda daha avantajlı olduğu söylenebilir. Kalın kıl kökleri, lazer ışınının enerjisinden daha fazla etkilendiğinden, işlem kıl köküne daha fazla tahribat yapmaktadır. Buna bağlı olarak erkek hastaların lazer epilasyon tedavisine daha hızlı cevap verdiği söylenebilir.

0 yorum: