Yüz Gerginleştirme Estetiği

30 Kasım 2008 Pazar

İlerleyen yaşla birlikte tekrarlayan mimik hareketleri, güneş maruziyeti, çevresel ve içsel faktörler, doku elastikiyetindeki gerileme, kemik ve yumuşak dokulardaki hacim kaybı yüz ve vücudun birçok yerinde gevşek, sarkık ve belirgin kırışıklık içeren bir hale gelir. Yaşlanma yüzünün gençleştirilmesinde elastikiyetini kaybeden ve sarkan cildin fazlalaşan kısmının uzaklaştırılması, gevşeyen kasların sıkılaştırılması gerekir. Bu nedenle uygulanan yüz germe ameliyatı (“face lift” yada “rhytidectomy”) fazlalık cilt doksunun alınması, deri altındaki kasların, boyun ve yüz derisinde gerginleştirme işlemiyle “saatin geriye alınması” olarak açıklanabilir. Yüz germe ameliyatı tek başına yapılabileceği gibi alın germe, göz kapağı estetiği yada yağ enjeksiyonu ile dolgu ameliyatları ile birlikte de yapılabilir.

Yüz germe ameliyatı için en uygun adaylar…
Yüz germe ameliyatı için en uygun adaylar; yüz ve boyun derileri sarkmaya başlamış ancak güçlü ve iyi şekilli yüz kemik yapısına sahip erkek ve kadınlardır. Yüz germe ameliyatı uygulanan hastaların çoğunun 40 ila 60 yaşları arasında olmasına rağmen, 70’lerinde ve hatta 80’lerinde olan kişilere de bu ameliyat başarıyla yapılabilir.
Yüz germe ameliyatı daha genç ve taze bir görünüm vermekle beraber bireyin kendine olan güveninin artmasını sağlar. Ancak bu germe ameliyatı adaya yeni bir yüz veremeyecek, mevcut görünümü 5-10 yıl geriye alacaktır.
Tüm ameliyatlar bazı belirsizlikler ve riskler taşır…

0 yorum: