Bebek Odaları,Bebek odası tasarlama

25 Şubat 2009 Çarşamba

Bebeğinizin doğmasına az kaldı, odasını hazırlama vakti geldi. Evinizdeki hangi oda onun olsun? En uygunu oturma odasından uzakça (gürültüden rahatsız olmayacak kadar) fakat kolay kontrol edilebilir bir mesafede olmasıdır. Odanın doğudan ışık almasını tercih edin. Yatak odalarının doğuya bakması herkes için iyidir. Güneş ışınları sabah rahat uyanmamızı sağlar. Batıya bakan odalar özellikle yaz geceleri çok sıcak olur.

Diyelim ki oturma odasına uygun bir mesafede, doğuya bakan penceresi olan bir odamız var; peki bebeğimizin yatağını nasıl yerleştirirsek daha iyi olur? Odanın formu ve kapının yeri izin veriyorsa kuzey-güney yönünde. Yatağı dış duvara dayamamaya çalışalım, genelde duvarlarımız yalıtımsız olduğu için soğuk oluyor. Tabii her zaman bu şartları sağlamak mümkün olmuyor. O zaman da duruma göre çözümler üretiyoruz.

Bebeğin ve bizim ihtiyaçlarımız belli. Mobilya olarak bebek karyolası, bizim belimizi ağrıtmayacak yükseklikte alt açma masası ve eşyaları için bir dolap. Odasını çok fazla eşyayla doldurmayalım ki ona emekleyecek yer kalsın. Mağazalarda bebek odaları için çok güzel mobilyalar, duvar kağıtları, aksesuarlar vs. var fakat eğer istersek kendimiz de pek çok şeyi hem de çok para harcamadan yapabiliriz.

0 yorum: