Bebekler için Ek Yemekler

25 Şubat 2009 Çarşamba

Bebeklerin yutma ve çiğneme refleksi ek gıdalara başlamakla olur
Bebeklerde özellikle ilk 6 ay süre içinde sadece anne sütü bağışıklık sistemlerinin gelişmesi açısından çok önemlidir. İlk 6 anne sütü ile beslendikten sonra ek gıdalara geçilmelidir. Ek gıdalara geçiş bebeklerde yutma ve çiğneme refleksi için gereklidir. Bu dönemde bebeğinizin dişleri de çıkmaya başlayacağı için besinleri daha rahat yiyebilirler. 6 ayın sonunda ek gıdalarla birlikte bebeğinizi 2 yaşına kadar emzirebiliriniz. Ek gıdalara geçişte annenin bebeğine karşı çok sabırlı olması gerekmektedir. İlk defa yeni yiyeceklerle tanışan bebeğiniz ilk öncelerde tepkiler de bulunabilir. Bebeğinize karşı bu dönemde sabırla yaklaşın ama vazgeçmeyin. İlk 6 aylık dönemden sonra bebeğinizin mide ve bağırsakları aldığı yiyecekleri sindirmeye de elverişlidir.

Patatesli Havuç Püresi
Bir küçük patatesi buharda yada suda pişirin. İyice ezerek içine bir miktar su katın.
Bal Kabağı Püresi
Bal kabağını buharda yada suda pişirerek ezin. Bir miktar su ile sulandırarak yedirin.
Brokoli ve Patates Püresi
Brokoliyi ve patatesleri buharda pişirin. (Brokoli daha önce pişer) İkisini iyice ezin yine sulandırarak bebeğinize yedirin.
Salçalık Kırmızı Biber ve Patates Püresi
Kırmızı biberi fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyun. İyice ezerek sade yada patates ile karıştırıp bebeğinize yedirin.
Havuç ve Karnıbahar Püresi
Bir küçük havucu on dakika haşlayın içine bir küçük çiçek şeklinde karnıbahar ilave edin. 10 dakika daha haşlayıp iyice ezin.
Çeşitli sebzelerle bu şekilde ikili, üçlü kombinasyonlar yapıp bebeğinize yedirebilirsiniz.

0 yorum: