Limonun sağlığa faydaları

21 Aralık 2008 Pazar

Sınav zamanları enerji olsun diye nane+bal+sıcak su karıştırıp içiyorum hem ok tutuyor hemde enerji veriyor. Limonun faydalarını saymakla bitmiyor aslında. Soğuk algınlığına , mide rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. Özellikle salatalarınızı bol limonla yiyin. Şeker hastaları tatlı yemek istiyorsa üzerine bol limon sıkarak yiyebilirler. Görecekler ki bu limon şekerini çıkarmayacak ve bana da dua edeceksiniz. Kısaca sağlığınız için limon yemelisiniz. Önceden hiç sevmesemde son zamanlarda soframdan eksik etmediğim bu yiyeceği sizlerede öneriyorum. Anti oksidan özelliği ilede cildinizi yeniliyor. Stresinizi azaltıyor ve C vitamini ile dinç kalmanızı sağlıyor. Ayrıca unutmayın ki limon midenin tek ilacıdır.

Bu yazı bana aittir. Lütfen kaynak gösteriniz.

Limonlarla ilgili haberler

Şeker ve şekerden yapılmış gıdalar, kanseri tetikliyor ve kanserli hücreyi besliyor. Memesinde fibrokisti olan kişilerde kafein ve çikolata, fibrokistlerin çoğalmasına neden olabiliyor.

Limonun içeriğindeki ellagic asit nedeniyle meme kanserinden koruyucu, bu hastalığın ilerlemesinde ise durdurucu etkiye sahip olduğu bazı hayvan çalışmalarında görülmüş. Uzmanlar, limondaki bu etkinin böğürtlen yapraklarında da bulunduğunu söylüyor.

0 yorum: