Ø Sabah uyanınca, kalkmadan önce, kuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyeceklerin yenmesi bulantıyı azaltabilir.
Ø Az az ve sık sık yemek yenmeli, bir kerede çok fazla yenmemelidir.
Ø Yağlı ve kızartılmış besinlerden sakınılmalı ve pişirildiği esnada kokusunda kalınmamalıdır. Bu gıdaların sindirilmesi güç olduğundan bulantıya sebep olur.
Ø Yemeklerden sonra biraz dik durmak bulantıyı azaltacaktır.
Ø Yemek pişirirken camı açık tutmak ve kokusundan uzak durmak gerekir.
Ø Bulantı hissedildiğinde azar azar gazoz veya maden suyu içilebilir.
Ø Sıvı gıdaları öğünlerde değil, katı yiyeceklerden bir saat kadar sonra öğünler arasında yiyin, böylece midenin gerilmesi engellenerek kusmalar engellenecektir.
Ø Gece alınan hafif yemekler mesela yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç sabah bulantısını azaltır.
Ø Yataktan yavaşça kalkılmalı ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır.
Ø Dişlerin fırçalanması yemekten hemen sonra yapılmamalı, biraz beklenmelidir.
Ø Stresten uzak durulmalı, ayakları uzatılıp baş hafifçe yükseltilerek gün boyunca dinlenilmelidir.
Ø Kısa yürüyüşler yapılarak veya pencere açık uyumaya çalışarak temiz hava alınabilir.
Ø Ekşi, turşu veya limona benzer şeyler tüketilebilir.
Gebe iken Bulantı ve kusmaları azaltmak için neler yapmalıyız ?
20 Aralık 2008 Cumartesi
15:04
|
Etiketler:
Gebe iken Bulantı ve kusmaları azaltmak için neler yapmalıyız,
hamile iken Bulantı ve kusmaları azaltmak için neler yapmalıyız ?
|
This entry was posted on 15:04
and is filed under
Gebe iken Bulantı ve kusmaları azaltmak için neler yapmalıyız
,
hamile iken Bulantı ve kusmaları azaltmak için neler yapmalıyız ?
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder