• Magnezyum, kas ve sinir sisteminde etkindir.
• Magnezyumun yeterli alımı kasları rahatlatacaktır. En iyi kaynakları; kuru baklagiller, yağlı tohumlar ve tam tahıl taneleridir.
• Günde 2,5-3 litre su içilmesi yararlı olacaktır.
Sebze tüketin
Yorgunluğu giderici besinler olan elma, kayısı, kivi, muz gibi meyveler ile maydanoz, lahana, kereviz, bezelye, havuç, patates, turp, mantar, soğan, kırmızı pancar, sarımsak gibi sebzeler ve yeşil çay tüketilmesi önerilir.
Yorgunluk veren besinler arasında olan çok yağlı, şekerli ve hazır besinler, sakatatlar ile alkol, asitli içecekler, kahve tüketiminde dikkatli olunmalıdır.
Demir eksikliğine bağlı kansızlık varsa...
Yorgunluğun temel nedenlerinden biri, demir eksikliğine bağlı kansızlıktır. Bu nedenle haftada 2-3 kez yağsız kırmızı et tüketilmeli ve yanında C vitamini içeren besinler (sebze-meyve) yer almalıdır. Ayrıca kuru meyvelerin demir içeriği yüksek olduğundan, ara öğünlerde tercih edilebilir.
Kronik Rahatsızlıklardan Kurtulmanın Yolları
20 Aralık 2008 Cumartesi
15:12
|
Etiketler:
Kronik Rahatsızlıklardan Kurtulmanın Yolları,
sebzelerin yararları
|
This entry was posted on 15:12
and is filed under
Kronik Rahatsızlıklardan Kurtulmanın Yolları
,
sebzelerin yararları
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder