Bayan Egzersizleri

9 Aralık 2008 Salı

Isınmak şart
Isınma şartı, yapılacak egzersize göre değişir. Isınma sırasında kaslar oksijenle dolar ve vücudun yapacağı harekete hazır hale gelir. Bu etkiye özellikle yürüyüşçüler, bisiklet kullananlar ya da yüzücüler egzersize başlamadan önce ihtiyaç duyarlar. Yüksek enerji gerektiren spor türlerinde yaralanmaları önlemek üzere özel ısınma programları önem taşır. Bu sporlar arasında dağ bisikleti, kayak, voleybol ya da tenis yer almaktadır.

Spor selüliti önler
Uzmanlara göre, bu ancak doğru egzersiz seçildiğinde mümkündür. Koşmak, ip atlamak ya da aerobik gibi sert sporlar selülitin daha da artmasına neden olur. Bisiklet kullanmak ya da yürüyüş gibi daha yumuşak egzersizlerin ise selülit oluşumunu önleyici etkileri bulunmaktadır. Uzmanlar, selülit oluşumuna karşı özellikle su jimnastiği öneriyorlar. Su içinde yapılan hareketler masaj etkisi yapıyor ve cilt yüzeyindeki portakal kabuğu görünümünü engelliyor.

Çok terlemek doğru egzersiz belirtisidir
Yanlış, çünkü bazılarının vücudundan sadece beş dakika oynanan tenis maçıyla ter boşanırken, kimileri yarım saatin ardından terlemeye başlar. Bunun nedeni kişilerin sahip oldukları aktif ve aktif olmayan ter bezlerinin farklılığıdır. Ve bu da genetik olarak belirlenmiştir.

0 yorum: